RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Australian Open/ Odbijeni svi zahtjevi Novaka Đokovića

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je u nedjelju poslao spisak zahtjeva za sve tenisere i teniserke, a već u ponedjeljak je dobio odsječno “Ne” od vlasti Australije.

Prvi čovjek Australian Opena Craig Tiley je rekao da start turnira neće biti promijenjen, uprkos tome što 72 igrača ne može da napusti hotelske sobe.

Đoković je tražio blago popuštanje mjera za igrače, ali je dobio odgovor koji nije priželjkivao.

Evo i spiska šta je Đoković tražio za svoje kolege kao predsjednik Udruženja profesinalnih tenisera (PTPA):

  • fitnes i trening opremu u svim sobama
  • adekvatnu ishranu, u skladu sa nivoom turnira i potrebama vrhunskih sportista
  • smanjenje broja dana u izolaciji za svih 47 tenisera, uz više testova koji će potvrditi da su negativni
  • dozvolu za posjetu trenera ili kondicionih trenera, ukoliko su prošli PCR test
  • ako je prethodni uslov ispunjen, onda igrač može da bude sa trenerom na istom spratu hotela
  • prebacivanje što je više igrača moguće u privatne kuće sa terenima za trening

Komesarka za koronavirus karantin u Viktoriji Ema Kazar objasnila je da je povećano prisustvo policajaca u hotelima i dodala da je bilo slučajeva “problematičnog ponašanja” od nekih igrača i članova stručnog štaba.

“Postoji nulta tolerancija za prekršaj protokola. To je nizak nivo, ali opasne stvari koje nećemo da tolerišemo. To je definitivno ne od mene. Ne mijenjamo naš program”, objasnila je Kazar.

Izvor: https://radiosarajevo.ba/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Новак имао корону 16. децембра, због тога добио изузеће од вакцинације

Radio Brčko

Teniski savez BiH pružio podršku Novaku Đokoviću

Radio Brčko

Ђоковић и Стојановићева предали меч за бронзану медаљу

Миљана Ђурђевић