RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Čović: Od četvrtka FBiH može raspolagati proračunskim sredstvima

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović kazao je u ponedjeljak u Mostaru kako će u srijedu, 20. veljače, biti izabrano vodstvo Doma naroda Federacije BiH te uz rješenje problema proračuna, što je već dogovoreno, izabrani i predstavnici za Dom naroda Parlamenta BiH.

– HDZ BiH će utorak poslati Središnjem izbornom povjerenstvu svoje liste za pet mjesta u Domu naroda BiH i očekujemo da će predsjednik Doma naroda biti Hrvat – kazao je Čović novinarima u pauzi sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH na kojoj je, uz ostalo, bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i položaju Hrvata u BiH.

Što se tiče usvajanja federalnog proračuna, sve je dogovoreno i tako da već od četvrtka Federacija u punini može raspolagati svim proračunskim sredstvima.

Kada je u pitanju državna vlast, Čović je kazao kako bi u sljedećih tjedan dana trebali imati i mandatara za Vijeće ministara BiH, a da bi se to dogodilo morat će se održati još sastanaka s onima koji pretendiraju da budu dio vlasti na razini BiH.

Na sjednici Predsjedništva HDZ BiH, koja je u tijeku, razgovaralo se također o informacijskoj strategiji HDZ-a BiH koja bi trebala biti usvojena kroz sljedeća tri mjeseca, kao i o pripremi sjednice Predsjedništva HNS-a koja je u sljedeći ponedjeljak.

Riječi je bilo i o Saboru HDZ-a BiH koji će se održati 27. travnja, pripremama za 30. obljetnicu stranke koja je sljedeće godine, kao i o Filmskom festivalu u Orašju koji će biti posvećen pokojnom Ivi Gregureviću.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Čović: Pravnim sredstvima spriječiti daljnju zlouporabu izbornog procesa u Mostaru

Radio Brčko

Čović najavio šta planira poduzeti kao novi predsjedavajući Doma naroda PSBiH

Radio Brčko

Čović: Dodikova posjeta dobrodošla s obzirom na podijeljenost BiH

Radio Brčko