RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчаке занима грађа коју прикупља Служба за Архив Дистрикта

smart

Грађани Брчко дистрикта БиХ свакодневно посјећују Службу за архив, из различитих разлога и потреба, сазнали смо из Службе за архив, Одјељење за Јавни регистар Владе Брчко дистрикта.

Свакодневно сe подноси велики број захтјева за издавање различите документације која се грађанима издаје у оригиналу, овјереној копији или у форми увјерења.

„Сваким радним даном, грађанке и грађани могу посјетити Службу за архив у Брчком и тражити потребну документацију. Најчешће се издају оригинални документи попут радних књижица, увјерења о завршеном степену образовања, копије докумената о експропријацији земљишта, урбанистичке и грађевинске сагласности, медицинска и пројектна документација“, рекао је Шеф Сужбе за архив, Одјељење за јавни регистар Владе Брчко дистрикта, Ћазим Суљевић.

Суљевић је рекао да се на захтјеве одговара у најбржем могућем року, најчешће у року од 24 сата од подношења захтјева.

Према ријечима Суљевића, што се тиче, корисника архивске грађе у научне и културне сврхе, они претежно долазе из иностраства.

„Имали смо посјету истраживача из Прага и Лондона у овој години. Такође, имамо најаве још неколико истраживача, који ће доћи током овог мјесеца. Они, претежно прегледају доступне архивске фондове како у физичком, тако и у дигитализованом облику“, додао је Суљевић.

Суљевић је истакао, да је у првих шест мјесеци ове године примљено око 60 метара нове архивске грађе са којом је укупна количина која се чува у депоу архива око 1.100 метара.

На јесен се припрема и велика изложба под називом „Градоначелници Брчког од 1878 до 2020“, а грађани ће бити благовремено обавијештени, најавили су из брчанске Службе за архив.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

У Служби за архив Брчко дистрикта задовољни реализацијом планова

Vladimir Matijević

Brčko: Otvorena izložba “Fijakeri što po testi lete”

Gorana Antić

Služba za arhiv Brčko distrikta bilježi uspješnu godinu

Sandra Živković