RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Započela edukacija na temu “Prva pomoć” u prostorijama Crvenog križa

Danas je u Brčkom započela dvodnevna edukacija za oko 80 zaposlenika Vladinog Odjela za zdravstvo i ostale usluge na temu „Prva pomoć“. Cilj edukacija je da što više zaposlenika ovog Odjela prođe obuku za pružanje prve pomoći u hitnim slučajevima.

“U sali za edukacije Crvenog križa Brčko distrikta održana je prva od dvije edukacije na temu pružanja „Prve pomoći“. Ovu edukaciju provodi Odjel za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta u suradnji s Crvenim križom Distrikta, a predavanja će održati obučeni liječnici”, kazao je Sead Šadić predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge.

“Danas na obuci imamo oko 25 osoba i u narednom razdoblju planiramo sprovesti još ovakvih edukacija i u preostalim Vladinim odjelima. Cilj je da što više ljudi prođe obuku pružanja Prve pomoći kako bi se u slučaju nesreće ukazala pomoć unesrećenim osobama”, kazao je Denis Šehanović sektratar Crvenog Križa Brčko distrikta.

Sead Šadić je istaknuo kako je za zaposlenike Centra za socijalni rad ova obuka možda i najneophodnija s obzirom da su oni u kontaktu i sa maloljetnim osobama, te u slučaju ozbiljnije povrede mogu blagovremeno reagirati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Smanjen broj intervencija Crvenog križa

Sandra Živković

Milica, Haris i Safet volonteri godine u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović

Crvenom križu Distrikta donirana tri vozila

Sandra Živković