RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Čestitka povodom Dana učitelja Samostalnog sindikata zaposlenih u obrazovanju

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. oktobra. Taj je dan povod da se pokaže da je rad prosvjetnih radnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva, te da se kao takav i cijeni, a da se učiteljima oda priznanje kakvo zaslužuju u društvu.

Biti učitelj velika je čast i odgovornost, iako nas se danas pokušava marginalizirati! Uprkos svim poteškoćama kroz koje prolazimo i tome što se učitelje sve manje cijeni u društvu, mi znamo koliko je odgovoran, vrijedan i lijep naš posao. Naravno, moramo biti svjesni da se za ugled i poštovanje treba izboriti, ali ga i zaslužiti.

Nadamo se da će odgovorni prepoznati i to ne samo na današnji Dan učitelja, da je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost. Nažalost trenutna situacija je takva, da je ulaganje u budućnost nebitno i to zbog toga što odgovorni često nemaju sluh, ili interes ulaganja u obrazovanje. Stoga nam ostaje da sami nametnemo norme i usadimo vrijednosti u naše učenike, koji će u budućnosti biti spremniji da se nose sa svim društvenim anomalijama i nepravdama.

Ovim putem želim zahvaliti svim učiteljima na trudu, ustrajnosti, suosjećanju, koje svakodnevno pružaju učenicima. Sretan vam Dan učitelja.

Ovim povodom želimo zaposlenim u obrazovanju kao poklon dati našu WEB stranicu, koja je zamišljena da u budućnosti bude jedna vrsta servisa, kako Samostalnog sindikata, tako i škola u Brčko distriktu BiH. Pozivamo sve zaposlene u obrazovanju i one koji imaju šta reći o obrazovanju da svojim tekstovima učestvuju u razvoju, promociji i poboljšanju školstva.

www.sindikat-obrazovanje.ba

PREDSJEDNIK SINDIKATA

Almir Denić, prof.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Gradonačelnik Distrikta čestitao Dan studenata

Radio Brčko

Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Radio Brčko

Brčko: Čestitka dopredsjednika Skupštine povodom 25. studenoga – Dana državnosti BiH

Radio Brčko