RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Prof. dr. Mevludin Hasanović večeras na debati i radionici u brčanskoj Divanhani

Medžlis Islamske zajednice Brčko večeras će upriličiti edukativno  predavanje sa radionicom na temu „Ovisnost o psihoaktivnim supstancama – problem koji se može riješiti“.

 

 

Predavač je profesor dr Mevludin Hasanović.

„Posjetioci će imati priliku čuti prijedloge i rješenja vrhunskog stručnjaka kakav je profesor Hasanović, koji će u dijaloškoj interakciji iznijeti svoja razmišljanja i preporuke kao i kroz direktnu radionicu, koja će nakon predavanja uslijediti“, kazala je voditeljica Savjetovališta za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Brčko Behija Kadušić.

Inače, u predhodnom periodu Savjetovalište je organizovalo niz radionica i predavanja, počev od teme „Izazovi odgoja danas“ pa do večerašnje „Ovisnost o psihoaktivnim supstancama –  problem koji se može riješiti“, a sve s namjerom da se  pomogne pojedincima i porodicama, prvenstveno onih koji se susreću sa ovim, ili sličnim poteškoćama.

„Cilj je svakako i preventivno djelovati i zbog toga cijeli projekat, u našem radu, ima izuzetnu važnost“, naglasila je Behija Kadušić.

Početak večerašnjeg predavanja  zakazan je za 17 sati i 30 minuta u velikoj sali restorana „Divanhana“, koji se nalazi preko puta centralne brčanske Bijele džamije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Emisija “Gost s povodom” – Ovisnost o psihoaktivnim supstancama

Radio Brčko

Brčko: Prezentiran projekt za adaptaciju zgrade za dječju i adolescentnu psihijatriju

Radio Brčko

Brčko: U sklopu “Ruže džennetske” organizirana akcija darivanja krvi

Sandra Živković