RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Tријумф рецитатора ЈУ Пољопривредна и Медицинска школа

Јелена Антић,матурант-фармацеут Пољопривредно-медицинске школе је побједник Деветнаесте смотре рецитатора, коју сваке године организују Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ Брчко и Српска православна црква. По оцјени стручног жирија, Јелена је у конкуренцији 23 средњошколца, говорећи пјесму Веселина Џелетовића „Српско срце Јоханово“, била најуспјешнија па су јој припале диплома,новчана награда и књига.

Двије друге награде освојили су Јелена Ђурић за интерпретацију пјесме „Са које стране“ аутора Јелене Лукић и Бранислава Караћ за интерпретацију пјесме Десанке Максимовић „Сећање на оца“. Интересантно је да су светри ове учернице из исте школе, а спремала их је Сања Суботић, професор српског језика. Два трећа мјеста освојиле су Николина Тучић, за пјесму „Србија“ Оскара Давича и Наташа Михајловић за „Сеобе“ Алексе Шантића.

У конкуренцији основних школа, од 1 до 4 разреда, најуспјешнији је био Вељко Ристанић, који је интерпретирао пјесму Добрице Ерића „Није она једина на свету“.Друго мјесто освојила је Даница Стјепановић а треће Хелена Кесић. Најбољи рецитатор у конкуренцији старијих ученика основаца била Милица Радић, говорећи „Поносну песму“ Добрице Ерића, друго мјесто Марија Јагодић за „Пркосну песму“ Десанке Максимовић,а равноправно треће мјесто Зорана Блажановић за пјесму „Кнез Лазар“ и Слађана Лукић за пјесму Јована Дучића „Аве Сербиа“.За три првопласирана рецитатора у свим категоријама организатори су обезбиједили дипломе,новчане награде и књиге.

Деветнаесту смотру рецитатора обогатили су чланови Тамбурашког оркестра „Просвјете“ са неколико композиција. Публика је на Смотри могла да види и фото- записе Дејана Ђурковића, фоторепортера који је материјал снимио на поплављеним подручјима Зворничко-тузланске епархије.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Održano književno veče posvećeno Dragi Kuđiću

Sanita Jerković Ibrahimović

Успјешно завршена хуманитарна акција прикупљања новчане помоћи за изградњу Дневног центра „Подржи ме – 9. јануар“  у Косовској Митровици

Дејана Крстић

Брчко: Приказан филм “Чекајући Хандкеа”

Vladimir Matijević